Кабмін забезпечив можливість безкоштовної вакцинації в приватних клініках

Читать на русском
Також прийнятий проект постанови вносить зміни в механізм перерозподілу бюджетних коштів, призначених на закупівлю ліків і медвиробів.

Кабінет міністрів України забезпечив пацієнтам можливість безкоштовно вакцинуватися відповідно до календаря щеплень у приватних закладах охорони здоров'я первинної ланки, а також у лікарів, що працюють в якості фізосіб-підприємців.

Відповідний проект постанови про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення, був затверджений на засіданні уряду в середу, 17 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Раніше придбані за бюджетні кошти вакцини були доступні тільки для українців, які йшли в комунальні заклади охорони здоров'я первинної ланки. Ми в новій постанові створюємо механізм розподілу і перерозподілу «державних» вакцин серед всіх медустанов», - заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Невже в Україні більше не буде проблем з вакцинами – фактчекДефіциту вакцин не буде, коли їх почнуть вчасно закуповувати. Для того, щоб в Україні ввели трирічне планування закупівлі вакцин, спочатку треба змінити законодавство.

Також прийнятий проект постанови вносить зміни в механізм перерозподілу бюджетних коштів, призначених на закупівлю ліків і медвиробів.

За словами Супрун, це дозволить вже в 2018 році перерозподілити близько 1 млрд грн зекономлених міжнародними організаціями коштів, спрямувавши їх на додаткову закупівлю препаратів за найменш забезпеченим програмам.

Раніше вакцини проти грипу почали розвозити в аптеки.

Також нагадаємо, в МОЗ повідомили, що невакциновані діти не можуть відвідувати садки та школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: