Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищений у дев'яти областях

Читать на русском
За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 213 тисяч осіб. В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в 9 областях.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 213 тисяч осіб. В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в 9 областях.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України, передає «Слово і Діло».

«Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 553,5 на 100 тисяч населення, що на 6,7% більше за епідемічний поріг в Україні», – йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що епідемічні пороги перевищені, зокрема, в Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій та Одеській областях. Разом іыз тим в міністерстві підкреслюють, що перевищення епідемічного порогу не означає, що в цих областях епідемія грипу. Протягом минулого тижня на грип та ГРВІ захворіли понад 213 тис. осіб, із них 66,5% – діти віком до 17 років.

Двоє людей з групи ризику померли: в результаті вірусу грипу типу А (Н3N2) та коронавірусу.

Під час дослідження 129 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип у 22 випадках визначена РНК вірусів грипу типу А. У МОЗ зазначають, що в Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ та регіональне географічне поширення.

Людей закликають вакцинуватися, щоб отримати захист від грипу та важких ускладнень. Відзначається, що з початку епідемічного сезону проти грипу були вже вакциновані понад 138 тис. осіб.

«Цього року доступні дві вакцини проти грипу: вакцину «Ваксигрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джіс Флю» – від шести місяців. Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень і відсутня в національному календарі щеплень, тому влада може закуповувати вакцину за гроші місцевих бюджетів, підприємств або за власні кошти громадян», – повідомляють у МОЗ.

Одне щеплення захищає протягом усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

До слова, грип – це гостре респіраторне захворювання, викликане вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Захворіти на грип може будь-яка людина в будь-якому віці.

Раніше в Луганській області почалася епідемія грипу та ГРВІ.

Також нагадаємо, в школах Києва припиняють заняття через грип та ГРВІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: