Невакцинованим іноземцям заборонять в'їзд до Польщі

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я Польщі розробляють законопроект, який заборонятиме в'їзд до Польщі неприщепленим іноземним громадянам.
Міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовський (в центрі) розповів про роботу над проектом по забороні в'їзду невакцинованим іноземців

У Міністерстві охорони здоров'я Польщі розробляють законопроект, який заборонятиме в'їзд до Польщі невакцинованим іноземним громадянам.

Про це заявив польський міністр Лукаш Шумовський, повідомляє у понеділок, 5 листопада, Польське радіо, пише «Слово і Діло».

Фактчек: чи є в Україні вакцина для безкоштовної вакцинації дорослих від коруСупрун заявила, що в країні починається безкоштовне щеплення дорослих від кору залишками дитячої вакцини з попередніх років. Але вакцини не вистачає навіть для планової імунізації.

Він також заявив, що в Польщі всі випадки захворювання на кір занесені з-за кордону. Всього було зафіксовано 17 випадків підозри на кір. Ймовірно, хворі могли бути невакцинованим.

«Всі випадки кору - занесені захворювання. У нас в Польщі немає місцевого кору і, я сподіваюся, в наступному році Всесвітня організація охорони здоров'я визнає нас країною без місцевого кору. Програма щеплень у Польщі ефективна. Подивіться, скільки захворювань у сусідніх країнах - набагато більше, ніж в Польщі», - сказав Шумовський.

Раніше повідомлялося про підозру на захворювання на кір, привезену з-за кордону. Йдеться про учня ліцею в Володаві, який є громадянином України. Зараз він знаходиться в лікарні.

Також нагадаємо, що в Україні значно зросла кількість хворих на кір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: