Нардепи дозволили здавати в оренду приміщення закладів освіти

Читать на русском
Верховна Рада прийняла законопроект, який дозволяє навчальним закладам здавати в оренду приміщення для забезпечення освітнього процесу або обслуговування учнів.

Верховна Рада ухвалила законопроект №9425, який дозволяє навчальним закладам здавати в оренду приміщення для забезпечення освітнього процесу або обслуговування учнів.

За проголосували 238 народних депутатів. Про це повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 20 грудня.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 18-21 грудняВерховна Рада цього тижня розгляне питання нацбезпеки, а також продовження мораторію на продаж землі.

Згідно з пояснювальною запискою, з початку поточного року їдальням і буфетам навчальні заклади почали відмовляти в укладенні або переукладанні договорів оренди приміщень через те, що «мета використання об'єкта оренди не відповідає освітньому призначенню».

Зараз у ст. 80 закону «Про освіту» значиться, що майно державних і комунальних закладів освіти не можна приватизувати або використовувати не з освітньою метою.

Проект закону передбачає, що майно державних і комунальних закладів освіти не підлягає приватизації або використанню не для освітніх цілей, крім оренди для надання послуг, які не можуть бути забезпечені установами освіти й пов'язані із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учнів.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Раніше Рада продовжила мораторій на закриття шахт.

Також нагадаємо, Рада збільшила іменні стипендії студентам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: