Рада продовжила мораторій на закриття шахт

Читать на русском
В Україні продовжили мораторій на закриття шахт шляхом арешту рахунків і оголошення процедури банкрутства.

Верховна Рада затвердила продовження мораторію на закриття шахт шляхом арешту рахунків і оголошення процедури банкрутства.

Відповідний законопроект на засіданні у вівторок, 18 грудня, підтримали 230 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Насалик провалив обіцянку про те, що половина українських шахт будуть прибутковимиЗа підсумками минулого року прибутковими виявилися лише дві шахти (6 відсотків), а не половина, як обіцяв Ігор Насалик.

Згідно із законопроектом, тимчасово, до 1 січня 2022 року, підлягають зупиненню виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень щодо державних вугледобувних підприємств. У цей же період не порушуються справи про банкрутство державних вугледобувних підприємств.

Раніше гірники шахти Лісова у Львівській області почали підземний протест. Вони страйкують через заборгованість із зарплати.

Також повідомлялося, що гірники шахти імені Капустіна ВАТ Лисичанськвугілля (Луганська область), що знаходилися під землею 30 діб, припинили голодування і вийшли на поверхню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: