Рада збільшила іменні стипендії студентам

Читать на русском
Парламент підвищив рівень іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів.

Парламент збільшив розмір іменних стипендій Верховної Ради України студентам українських вищих навчальних закладів.

Відповідну постанову на засіданні у вівторок, 18 грудня, підтримали 233 народних депутати, повідомляє «Слово і Діло» .

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла, що стипендії для студентів не будуть менше прожиткового мінімумуСказано 23 листопада 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Згідно з документом, розмір іменних стипендій Верховної Ради для студентів технікумів, коледжів, училищ (вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації), які навчаються за освітньою ступеня (освітньо-кваліфікаційним рівнем) молодший спеціаліст або бакалавр, становитиме 2130 гривень на місяць. Своєю чергою для студентів університетів, академій, інститутів, консерваторій (ВНЗ III-IV рівня акредитації), наукових установ, які навчаються за освітнім ступенями (освітньо-кваліфікаційним рівнем) бакалавр, спеціаліст або магістр, – 2720 гривень на місяць.

У пояснювальній записці до постанови йдеться про те, що збільшення розміру іменних стипендій ВРУ потрібно тому, що президентські стипендії та стипендії Кабміну значно вищі за парламентські грошові винагороди, що негативно позначається на престижі іменних стипендій Верховної Ради.

Парламентарі переконані, що ухвалена постанова підвищить рівень довіри до Ради й сприятиме припиненню відтоку найкращих студентів за кордон.

Раніше в Україні стипендії студентів із 1 листопада 2017 року підвищили на 18%.

Також повідомлялося, що уряд ухвалив постанову про академічні стипендії для студентів. Відповідно до неї, мінімальна стипендія становила 1100 гривень.

Нагадаємо, Київський національний університет імені Тараса Шевченка потрапив до світового рейтингу з працевлаштування студентів QS Graduate Employability Rankings 2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: