Справа Онищенка: «Укргазвидобування» виграло позов на дії податкової

Читать на русском
Укргазвидобування домоглося перемоги в адміністративному суді на дії податкової у справі народного депутата-втікача.

Публічне акціонерне товариство «Укргазвидобування» виграло позов до однієї з податкових у Полтавській області за її дії до фірми, пов'язаної з народним депутатом-втікачем Олександром Онищенком.

Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається, «Укргазвидобування» подало позов до Гадяцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Полтавській області. У ньому компанія просила визнати протиправними дії податкової щодо винесення й направлення ТОВ «Фірма «ХАС» (фігурант справи Онищенка й пов'язана з нардепом) податкової вимоги та визнати протиправними бездіяльність податкової щодо нездійсненнґ в період із дня виникнення податкового боргу заходів із погашення його фірмою ХАС.

Мотивуючи свої вимоги, представник «Укргазвидобування» вказував, що зазначеною податковою інспекцієї з дня виникнення податкового боргу у фірми ХАС не було скоєно жодних дій із забезпечення виконання грошового зобов'язання. Також податкова нібито безпідставно висунула фірмі ХАС ще одну податкову вимогу, хоча попередня така вимога не погашена й не відкликана.

Вислухавши доводи позивача, суд задовольнив позов повністю.

Нагадаємо, в Україну екстрадували фігурантку «справи Онищенка». Крім того, брокер вирішив оскаржувати винесений йому вирок у цій справі. Раніше НАБУ завершило розслідування щодо нардепа Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: