Уряд Гройсмана: чи стали міністри краще виконувати обіцянки в 2018 році

Читать на русском

Усі обіцянки членів Кабінету міністрів ми відстежуємо й щомісяця зводимо їх до нашого дайджесту. Сьогодні «Слово і Діло» пропонує подивитися підсумки роботи міністрів Гройсмана протягом 2018 року.

Наші аналітики підрахували, що члени Кабміну дали 1629 обіцянок, з яких станом на 18 грудня 2018 року виконали 616 (38%). Не впоралися чиновники з 330 обіцянками (20%), а ще 683 запевнення мають реалізувати (42%).

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наразі дав 335 обіцянок, з яких виконав 114, або 34% від загальної кількості. Цього року Гройсман виконав на 6% більше обіцянок, ніж у 2017 році. При цьому він провалив 41 обіцянку (12%), а ще 180 має реалізувати.

Найбільше обіцянок в уряді виконав міністр молоді та спорту Ігор Жданов: із 42 обіцянок він реалізував 26 (62%), 2 – провалив, а ще 14 має виконати. У 2017 році він дав 24 обіцянки, з яких виконав 18 (75%), з двома не впорався, а 4 запевнення ще були в процесі виконання. Відтак, протягом року рейтинг відповідальності Жданова знизився на 13%.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 31 жовтня до 4 грудняГройсман обіцяв, що продовження воєнного стану не буде, Клімкін домігся безвізу з Катаром, а Кубів запевнив, що затримок із виплатою пенсій до кінця року не буде.

Міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш також виконав 62%. Загалом, він дав 8 обіцянок, з яких 5 виконав, одну – провали, а 2 ще має реалізувати. Зазначимо, що минулого року він дав 6 обіцянок, з яких 3 виконав і 3 перебували в процесі виконання.

Стабільно без змін працює віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, який виконав 58% обіцянок, як і минулого року.

На 2 відсотки покращився рейтинг відповідальності міністра юстиції України Павла Петренка, який виконав 57% запевнень проти 55% минулорічних. Зі 120 обіцянок він виконав 68, провалив 22, а ще 30 має втілити в життя.

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, навпаки, на 3% знизила свій рейтинг виконання обіцянок: вона дала 13 запевнень, з яких 7 виконала, з трьома не впоралася, а ще 3 має виконати. Минулого року за нею значилися лише 7 обіцянок, з яких 4 були виконані, одна – провалена, а 2 перейшли до виконання на наступний рік.

Решта міністрів не виконали й половини своїх зобов’язань. Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада призначила трьох нових міністрів, які ще не встигли багато наобіцяти та щось виконати: міністра фінансів Оксану Маркарову, міністра у справах ветеранів Ірину Фріз та виконвача обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка.

До топ-5 міністрів, які не виконали найбільшу кількість обіцянок, увійшли міністр інформаційної політики Юрій Стець (провалив 45% зобов’язань), міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик (43%), міністр культури Євген Нищук (41%), віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон (34%), міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (28%).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Кабмін назвав п'ять пріоритетів на наступний рік.

Також ми писали, хто з мерів став краще виконувати свої обіцянки в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: