Кабмін затвердив нову редакцію Морської доктрини України

Читать на русском
Уряд на засіданні у вівторок, 18 грудня, затвердив нову редакцію Морської доктрини України на період до 2035 року.

Уряд затвердив нову редакцію Морської доктрини України на період до 2035 року.

Як пише «Слово і Діло», проект відповідної постанови Кабінету Міністрів схвалили на засіданні уряду у вівторок, 18 грудня, за процедурою без обговорення.

Міністерству інфраструктури, Міністерству оборони, Міністерству економічного розвитку і торгівлі спільно із зацікавленими органами виконавчої влади доручили в тримісячний термін розробити й подати на розгляд уряду план заходів із реалізації Морської доктрини на період до 2035 року.

Як випливає з наявної в розпорядженні агентства «Інтерфакс-Україна» пояснювальної записки до документа, ухвалення нової редакції Морської доктрини, затвердженої урядом у жовтні 2009 року, обумовлене радикальними змінами геополітичної, військово-політичної та економічної обстановки в світі та необхідністю оновлення векторів розвитку України як морської держави.

Підготовка оновленої доктрини відповідає комплексному завданню з формування інтегрованої морської політики на основі відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, розвитку торговельного судноплавства, портової інфраструктури, суднобудування та судноремонту, приморської рекреаційної діяльності, освоєння природних ресурсів Чорного та Азовського морів, охорони та відтворення їхньої екосистеми.

Як повідомлялося, за підсумками розгляду на засіданні РНБО 6 вересня термінових заходів із захисту національних інтересів України в акваторії Азовського моря Радбез, зокрема, доручив Кабінету Міністрів невідкладно ухвалити нову редакцію Морської доктрини України.

12 жовтня президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: