Під Радою зібралися віряни УПЦ МП

Читать на русском
Біля Верховної Ради в четвер, 20 грудня, відбувається молитовне стояння вірян УПЦ МП проти ухвалення законопроектів, які в УПЦ вважають рейдерськими.

Біля Верховної Ради в четвер, 20 грудня, відбувається молитовне стояння вірян УПЦ МП проти ухвалення законопроектів, які в УПЦ вважають рейдерськими.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Відео акції оприлюднили в спільноті «Перший Козацький» у Facebook, передає «Слово і Діло».

Згідно з відео, під стінами парламенту зібралося декілька сотень людей. Віряни протестують проти законопроектів №4128, №4511 та №5309, які є на порядку денному на 20 грудня.

В УПЦ МП вважають, що законопроекти №№4128 (про зміну підпорядкованості релігійних громад), 4511 (про особливий статус релігійних організацій) та 5309 (про зміну назви релігійних організацій) «мають на меті юридичну ліквідацію Української православної церкви шляхом її рейдерського захоплення через зміну назви, протиправне втручання в органи управління та захоплення майна (святинь, храмів і монастирів)».

Раніше повідомлялося, що депутати підготували два законопроекти, один з яких спрямований на врегулювання питання назв церков в Україні, а другий – визначить правила переходу парафій з однієї церкви до іншої.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна православна церква України. Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: