Заарештоване судно «Норд» виставили на продаж

Читать на русском
Аукціон відбудеться 7 листопада, стартова ціна – понад 1,6 мільйона гривень. Гроші від продажу до рішення суду будуть на рахунку АРМА.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), передало на продаж заарештований рибальський чорноморський сейнер «Норд».

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 23 жовтня, повідомляє прес-служба АРМА.

Суд закрив провадження щодо моряків судна «Норд»Водночас прокуратура АР Крим повідомила, що завершене досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою капітана судна Норд.

Зазначається, що рішення про продаж ухвалили в зв'язку з дорожнечею утримання судна.

«Провівши відповідні заходи забезпечення збереження цього майна, поки триває виконавче провадження, зрозуміло, що витрати на зберігання й утримання є занадто великими. Відповідно до постанови Кабміну, до моменту рішення про конфіскацію це судно буде реалізоване. Кошти від реалізації підуть на рахунок АРМА в державному банку й чекатимуть рішення суду», – наголосив начальник юридичного управління АРМА Андрій Потьомкін.

Судно збудоване в 1989 році в місті Азові (Ростовська область, РФ), його довжина - 23,6 м, ширина - 6,5 м, потужність головного двигуна - 165 кВт, чиста місткість - 32 тонни. Електронні торги відбудуться 7 листопада 2018 року, стартова ціна - 1 млн 626 тис. 181 грн.

Нагадаємо, 25 березня українські прикордонники затримали риболовецьке судно-порушник «Норд» із Криму. На його борту перебували 10 осіб. Капітан був заарештований, але пізніше випущений під заставу. Інші члени екіпажу намагалися залишити Україну, але були зупинені в аеропорту Києва. Полетіти до Мінська й повернутися додому до Криму вдалося лише двом морякам завдяки тому, що російські дипломати видали їм нові закордонні паспорти, де прізвища не збігалися з тими, які були вказані в українських стоп-листах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: