Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян обіцяє побудувати автобан, що поєднає Балтику і Чорне море в 2021 році

13 листопада 2018 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян пообіцяв побудувати в 2021 році автобан, що поєднає Балтику та Чорне море, наголосивши на тому, що цей проект профінансований в цьому році та очікує фінансування а наступному. «Цього року ми почали будівництво автобану який поєднає Балтику і Чорне море. Це новий транспортний коридор, який логічний після початку війни з РФ. Ми таким чином поєднаємо всі наші чорноморські порти з країнами ЄС і портами Балтійського моря. Цього року витрачено 4 мільярда і заплановано ще 4 мільярда, мінімум, на наступний рік, щоб в 2021 році цей автобан запрацював на повну силу», – заявляє міністр (відео 4:55).
Архів
Сказано 13 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Qdlt9kC0n_E&feature=youtu.be&t=295
  • https://mtu.gov.ua/news/31094.html
  • https://www.unian.ua/politics/10666398-uryad-groysmana-sklav-povnovazhennya-pered-radoyu.html

Результат

28 серпня 2019 року на сайті Міністерства інфраструктури України була опублікована книга "Transition book", де були описані основні результати діяльності вищезазначеного міністерства у період з 2016 року по 2019 рік. Зокрема, було зазначено про початок будівництво нового автобану Go-Highway, яке триває і зараз. Дорога має з'єднати порти Балтійського і Чорного моря від Гданська до Одеси, Херсона та Миколаєва.

Враховуючи те, що 29 серпня 2019 року уряд Гройсмана було відправлено у відставку та те, що заявлені терміни виконання не закінчилися, тому обіцянку перенесено до розділу «архів».