Закон про дипломатичну службу набув чинності

Читать на русском
19 грудня закон Про дипломатичну службу набув чинності.  У документі зазначалося, що він набуде чинності через шість місяців з дня опублікування.
Ілюстративне фото.

У червні у виданні «Голос України» був опублікований закон «Про дипломатичну службу». У документі зазначалося, що він набуде чинності через шість місяців з дня опублікування.

Як пише «Слово і Діло», таким чином, 19 грудня 2018 року закон набув чинності.

Лише 28 народних депутатів здали дипломатичні паспорти на зберігання до МЗСЗа останні два роки кількість нардепів, які здають диппаспорти на зберігання до МЗС, скоротилася на 10 осіб.

Відзначимо, що при цьому пункт 5 розділу перехідних положень набрав чинності з дня опублікування, 19 червня. Так, пункт п'ятий говорив, що Кабінету міністрів у шестимісячний строк з дня опублікування закону було доручено привести свої нормативно-правові акти у відповідність з документом і забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до закону про дипслужбу.

Нагадаємо, 7 червня 2018 року Верховна рада України (ВРУ) схвалила раніше ветований главою держави законопроект №7322 «Про дипломатичну службу» з пропозиціями президента України Петра Порошенка.

Президент підписав закон про дипломатичну службу 15 червня.

Як відомо, у середу, 12 грудня, набув чинності закон про припинення з 1 квітня 2019 року дії Договору про дружбу, співпрацю й партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: