У МЗС прокоментували зв'язки українського дипломата з генералом РФ

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України заявили, що родинні зв'язки постпреда країни при ОБСЄ ніяк не вплинули на його роботу.
Ігор Прокопчук

Родинні зв'язки постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука з кандидатом на посаду глави Інтерполу генерал-майором російської поліції Олександром Прокопчуком не вплинули на роботу.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Міністерства закордонних справ на звернення по зв'язку з сімейними зв'язками постпреда України при ОБСЄ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ця війна розкидала по обидві сторони лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає», – наголосили в МЗС.

У міністерстві стверджують, що за весь час після початку російської збройної агресії проти України «не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати Прокопчука, також, як і завдати шкоди національним інтересам України».

«Його щоденна самовіддана праця в ОБСЄ говорить сама за себе і заслужила високу оцінку з боку наших друзів і партнерів», – зазначає прес-служба МЗС.

Як відомо, газета «Дзеркало тижня» з посиланням на власні джерела повідомила, що Прокопчук, який вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим рідним братом кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив проти обрання росіянина головою Інтерполу. Раніше глава Інтерполу пішов у відставку через його затримання в Китаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: