Шахтарі на знак протесту перекрили дорогу на Польщу

Читать на русском
Гірники вимагають погасити заборгованість із зарплати та скасувати наказ про реорганізацію ДП Львіввугілля.

У Львівській області в п'ятницю, 16 листопада, учасники протесту перекрили міжнародне шосе.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що дорогу перекрили за Жовквою в напрямку пункту пропуску «Рава-Руська». Близько 40 шахтарів безперервно ходять переходом, не даючи проїхати транспорту. Таким чином гірники протестують проти затримки зарплати.

Патрульні домовилися з протестувальниками, й ті пропускають транспорт кожні 15 хвилин. Однак це не рятує шосе від заторів. Додатково виставлений патрульний екіпаж у Куликовому, який направляє транспорт в об'їзд перекриття.

Крім виплати заробітної плати, шахтарі також вимагають скасувати наказ Міненерго Про реорганізацію ДП «Львіввугілля», виділити на модернізацію шахт «Степова» та «Межиріченська» 32 млн грн і висловити недовіру директору ДП «Держвуглепостач» за системну невиплату коштів шахтарям.

За інформацією профспілки, заборгованість із зарплати шахтарям ДП «Львіввугілля» становить 229 млн грн, а за відвантажену продукцію підприємству заборгували 280 млн грн.

Раніше гендиректор «Лисичанськвугілля» подав у відставку через протести шахтарів. Його відставка була однією з вимог гірників на шахті імені Капустіна.

Також повідомлялося, що Кабмін виділяє 500 млн грн на зарплати шахтарям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: