У Кабміні розповіли, що буде з боргами із зарплат перед шахтарями

Читать на русском
Заборгованість перед шахтарями зменшилася з 1,180 мільярда до 470 мільйонів гривень, говорять у Міненерго.

Працівникам «Селидіввугілля», які кілька днів перекривають дорогу, заборгували понад 180 млн грн, гроші виплатять найближчим часом.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 жовтня, сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«На жаль, підприємство працює тривалий термін вкрай незадовільно, обсягів реалізації не вистачає для того, щоб покрити всі витрати, які потрібно, в першу чергу заробітну плату», – сказав Корзун.

Він додав, що недавно підписали рішення уряду про виділення 1,4 млрд 136 млн грн.

«Зараз останні погоджувальні процедури здійснюють відповідні міністерства, і я думаю, що найближчим часом щодо «Селидіввугілля» заборгованість, як і в усій галузі, буде істотно зменшена. На сьогодні вона становить не 1,180 мільярда, а 470 мільйонів гривень», – сказав заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що через борги із зарплат гірники шахти №9 «Нововолинська» прийшли з шинами та діжками пікетувати будівлю держпідприємства «Волиньвугілля».

Як повідомляв міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, заборгованість перед шахтарями становить близько 350 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: