Суд скасував закриття НАБУ однієї зі справ щодо «грошей Януковича»

Читать на русском
Кіпрська фірма оскаржила постанову Національного бюро про закриття справи щодо керівника Держфінмоніторингу.

Суд скасував постанову детектива НАБУ про закриття кримінального провадження за фактом можливого пособництва голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського в розтраті «грошей Януковича» при їх спецконфіскації за засекреченим вироком Краматорського міського суду Донецької області.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат Володимир Сєрих в інтересах кіпрського офшору подав скаргу на вказану ухвалу детектива про закриття справи. Суддя Вишняк частково її задовольнив, скасувавши закриття провадження. Водночас у судовому реєстрі оприлюднена лише резолютивна частина рішення, тому мотивація судді при ухваленні такого рішення поки не відома.

Як відомо, вказане провадження було порушене НАБУ на підставі рішення суду, яким детективів зобов'язали це зробити. Як стверджували в Національному бюро, у фабулі справи йшлося про можливу розтрату облігацій внутрішньої державної позики офшорної компанії Wonderbliss Ltd в особливо великих розмірах, які обліковувалися в Ощадбанку й були конфісковані за засекреченим вироком. Нібито в цій розтраті пособником був голова Держфінмоніторингу.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати засекречування спецконфіскації «грошей Януковича».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: