Суд дозволив користуватися авто, яке задекларувала суддя Госпсуду

Читать на русском
Столичний апеляційний суд переглянути рішення суду першої інстанції про заборону користування автомобілем.

Суд дозволив їздити на автомобілі Mercedes-Benz G 55 AMG, яким користувався чоловік підозрюваної детективами НАБУ в брехні в декларації судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович Євген.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 28-29 березня детективами НАБУ був проведений обшук приватного будинку, в якому проживає суддя Попович. На території земельної ділянки був автомобіль Mercedes-Benz G 55 AMG, яким постійно користувався чоловік підозрюваної, однак він не зазначений в її електронній декларації. На транспортний засіб ухвалою суду був накладений арешт, автівка також визнана речовим доказом. Зазначений автомобіль належить іншій особі, яка й звернулася зі скаргою про зняття арешту.

На думку скаржника, арешт арешт був накладений необґрунтовано, оскільки накладаючи арешт на майно, слідчим суддею, всупереч вимогам п. 1 ч. 2 ст. 173 КПК України, не враховані підстави для арешту майна й допущена невідповідність висновків фактичним обставинам кримінального провадження.

Своєю чергою прокурор САП виступав проти задоволення клопотання.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів ухвалила рішення частково задовольнити клопотання. На думку суддів, суд першої інстанції правильно й обґрунтовано ухвалив рішення про накладення арешту. Разом із тим колегія суддів не погоджується з постановленим судом рішенням у частині, що стосується заборони користування вказаним автомобілем. Таким чином, суд залишив під арештом Mercedes-Benz G 55 AMG із забороною відчужувати й розпоряджатися цим майном, проте дозволив користуватися ним.

Нагадаємо, суд не зняв арешт з автівки, яку не задекларувала суддя Попович.

Раніше САП повідомила про підозру в брехні в декларації судді Госпсуду Харківської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: