Суд не зняв арешт з автівки, яку не задекларувала суддя Госпсуду

Читать на русском
Суд відмовив формальному власнику транспортного засобу в знятті арешту, оскільки авто є предметом правопорушення.

Суд відмовив у знятті арешту з автомобіля Mercedes-Benz G 55 AMG, яким користувався чоловік підозрюваної детективами НАБУ у брехні в декларації судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович Євген.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 28-29 березня детективами НАБУ був проведений обшук приватного будинку, в якому проживає суддя Попович. На території земельної ділянки був автомобіль Mercedes-Benz G 55 AMG, яким постійно користувався чоловік підозрюваної, однак він не зазначений в її електронній декларації. На транспортний засіб ухвалою суду був накладений арешт. Зазначений автомобіль належить іншій особі, яка й звернулося зі скаргою про зняття арешту.

Разом із тим, скаржник вважає, що арешт був накладений необґрунтовано, оскільки накладаючи арешт на майно, слідчим суддею, всупереч вимогам п. 1 ч. 2 ст. 173 КПК України, не враховані підстави для арешту майна й допущена невідповідність висновків фактичним обставинам кримінального провадження.

Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти задоволення скарги, надіславши письмові заперечення. Згідно з його поясненням, чоловік судді постійно користується автомобілем, на який наклали арешт, проте в декларації підозрюваної його немає.

Вислухавши обидві сторони, суддя відмовив у задоволенні скарги. На думку судді, арешт на автомобіль наклали обґрунтовано.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру в брехні в декларації судді Попович.

Раніше суд призначив експертизу зброї, знайденої НАБУ в будинку судді Госпсуду Харківської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: