У Києві перевірять шкільні їдальні: в яких районах є проблеми

Читать на русском
Більшість установ, що підлягають перевірці, розташовані в Солом'янському районі столиці. Усі вони обслуговуються підприємством Понтем ЮА.
Styler RBC

У їдальнях київських шкіл Держпродспоживслужба проведе повторні перевірки, де виявлене надання неякісних послуг із харчування учнів.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає «РБК-Україна».

Споживчий кошик українців: на скільки за рік подорожчали продуктиПродукти зі споживчого кошика українцям цього року коштують 1,8 тисячі гривень. Це майже половина мінімальної зарплати.

За його словами, раніше служба вже виявляла велику кількість порушень ветеринарного й санітарного законодавства, «які несуть загрозу для дітей, для підлітків». За результатми цих перевірок вже була припинена співпрацю шкіл із 28 підприємствами, які забезпечували школярів харчуванням. Проте від батьків школярів почали надходити нові звернення.

«Цього тижня Держпродспоживслужбою будуть проведені повторні перевірки цих закладів і буде винесене рішення про припинення надання послуг із харчування в цих закладах», – заявив Рубан.

Як зазначила директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, більшість закладів, що підлягають перевірці, розташовані в Солом'янському районі столиці. Усі вони обслуговуються підприємством «Понтем ЮА».

«Було встановлено, що організація харчування, яка була організована новим підприємством «Понтем ЮА» з цього навчального року, організовано невдало. Ми мали результати, що п'ять шкіл постійно залишалися без гарячих сніданків», – зазначила вона.

Також чиновник додала, що у відповідь організація заборонила без попередження й дозволу керівництва «Понтем ЮА» директорам шкіл та іншим особам із навчальних закладів заходити до приміщень їдалень та кухонь, де працівники цього підприємства готують їжу.

Рубан прокоментував, що такі вимоги підприємства є прямим порушенням чинного українського законодавства щодо якості харчових продуктів.

Раніше в МОЗ презентували «тарілку здорового харчування».

Також набув чинності указ МОЗ, згідно з яким дітям зменшили кількість калорій, а дорослим збільшили кількість білків і зменшили кількість вуглеводів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: