У Криму пройшли обшуки у ще одного активіста

Читать на русском
В окупованому Сімферополі відбулися обшуки у кримськотатарського активіста. Самого Османова не затримали.

В окупованому Сімферополі відбулися обшуки в кримськотатарського активіста Алі Османова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність».

Повідомляється, що вранці в Сімферополі пройшли обшуки у Османова. За словами кримських активістів, Османів протягом двох років займається організацією передач політв'язням у СІЗО, також відвідував судові процеси в Ростові.

За уточненою інформацією, обшуки вже завершилися, самого Османова не затримали. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заарештованого в Криму координатора руху «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва етапували до психіатричної клініки Адвокат Мустафаєва зазначив, що активіст не пішов на контакт із лікарями амбулаторії й вважає себе здоровою людиною.

Відзначимо, до цього в Криму затримували за репост п'ятирічної давності адвоката Еміля Курбедінова. Цього тижня він вийшов на волю після адміністративного арешту. Примітно, що його залучили за репост символіки «Хізб-ут-Тахрір», яка не вважалася забороненою організацією до анексії півострова.

Раніше в Криму «суд» заарештував на два місяці кримського татарина Едема Бекирова, затриманого напередодні при в'їзді з Херсонської області на територію півострова.

Також затримали адвоката кримських татар Еміля Курбедінова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: