На Закарпатті прикордонники встановили паркан із колючого дроту

Читать на русском
Також уздовж лінії кордону були встановлені малопомітні перешкоди. Очікується, що це допоможе знизити активність сигаретних контрабандистів.

На держкордоні в Закарпатській і Чернівецькій областях прикордонники встановили загороджувальний паркан для протидії контрабандистам.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби, передає Слово і Діло

Зазначається, що таке рішення було прийнято для зменшення тютюнової контрабанди. Всього було встановлено сім кілометрів паркану.

«Такий паркан не згинається і не ламається, його досить складно подолати, і хоча контрабандисти все ж намагаються шукати способи його подолання, це значно сповільнює їх незаконні наміри», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, прикордонники облаштовують інші загородження, серед яких «Спотикач», малопомітні перешкоди і так далі.

Окрім цього, для стабілізації ситуації в регіоні на найбільш вразливі напрямки прикордонники направили додаткові резерви відомства - підрозділи мобільного загону Дозор, прикордонні комендатури і кінологів із собаками, які максимально ущільнили держкордон.

Як повідомлялось, на Буковині прикордонники з пострілами зупинили авто з контрабандними сигаретами, яке на великій швидкості рухалося в напрямку кордону з Румунією.

Також стало відомо, що СБУ заблокувала канал контрабанди, організований громадянами РФ.

Нагадаємо, 20 червня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв ліквідувати схеми контрабанди на митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: