СБУ заблокувала контрабанду неякісних ліків для онкохворих

Читать на русском
СБУ припинила діяльність угруповання, яке організувало контрабанду і нелегальний збут в Україні лікарських засобів сумнівної якості для онкохворих.

СБУ припинила діяльність угруповання, яке організувало контрабанду і нелегальний збут в Україні лікарських засобів сумнівної якості для онкохворих.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Заступник голови МОЗ назвав лікування онкохворих недоцільним: реакція соцмережЗаступник Супрун Олександр Лінчевський, виступаючи в Рахунковій палаті, зробив скандальну заяву про лікування онкохворих.

Так, в спецслужбі задокументували, що ділки налагодили поставки з країни-агресора великих партій незареєстрованих в Україні медичних препаратів для реалізації онкохворим у Києві, Дніпрі, Харкові, Хмельницькому та Вінниці. Товар надходив міжнародними поштовими відправленнями, поширювався за сприяння лікарів регіональних онкологічних диспансерів.

Також фальсифіковані ліки для потреб онкохворих завозилися з Туреччини та Індії. Перевезення препаратів здійснювалися з грубим порушенням умов зберігання, що призводило до втрати медикаментозного ефекту.

У фігурантів справи у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській та Хмельницькій областях правоохоронці вилучили сотні упаковок незареєстрованих в Україні контрабандних лікарських засобів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 і ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Карається позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Україні заборонили ліки для немовлят.

Також відзначимо, що Рада провалила закон, який знизив би ціни на ліки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: