Поліція Парижа застосувала водяну гармату проти «жовтих жилетів»

Читать на русском
Зіткнення відбулися на Єлисейських полях у французькій столиці після спроби протестуючих прорватися через поліцейський кордон.

Паризька поліція застосувала сльозогінний газ і водяну гармату проти протестуючих.

Про це пише AFP, передає Слово і Діло.

23 листопада вранці учасники протесту, одягнені в люмінесцентні жилети, почали блокувати дороги і вулиці по всій Франції, протестуючи проти підвищення цін на паливо в країні.

Зіткнення відбулися на Єлисейських полях у французькій столиці після спроби протестуючих прорватися через поліцейський кордон.

Тим часом, на заході Франції заарештували озброєного гранатою чоловіка, який вимагав для демонстрантів зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

За дні масштабних протестів «жовтих жилетів» проти підвищення цін на пальне у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне. Він заявив, що намагається «змінити звички», відучуючи французів від викопного пального, а цей процес «ніколи не буває простим».

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

Очікується, що по всій країні відбудеться більше 1500 акцій «жовтих жилетів», як охрестили протестуючих в ЗМІ через обов'язковий атрибут водіїв.

Нагадаємо, рейтинг популярності президента Франції Еммануеля Макрона серед виборців знизився до рекордно низької позначки.

Більше про рейтинги світових лідерів - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: