МВФ попереджає про світову фінансову кризу

Читать на русском
Удар відчують насамперед держави, які займаються продажем сировини, зокрема Україна з її експортом зерна і металу.

У Міжнародному валютному фонді найближчими роками прогнозують настання нової світової фінансової кризи через падіння вартості основних сировинних продуктів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник глави Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, повідомляє The Guardian.

Чому загроза повторення економічної кризи 1998 року вже близька?Аналітики Bank of America попередили про те, що глобальна економічна криза 1998 року може повторитися. Турецька ліра вже рекордно обвалилася. Тенденції оцінили експерти.

Ліптон зазначив, що криза вдарить насамперед по тих країнах, які займаються продажем сировини, і по Україні з експортом зерна і металу зокрема.

«Грозові хмари наступної глобальної фінансової кризи вже збираються», - заявив представник Фонду.

У МВФ також зазначили, що навіть міцні економіки великих країн, як і сам Фонд, поки не готові перенести можливу кризу без втрат.

«Як ми вже говорили, «відремонтуйте дах, поки світить сонце». Як і багато хто з вас, я бачу грозові хмари і боюся, що робота із запобігання кризам не завершена», - сказав він.

Прогнозується, що глобальне зростання сповільниться в результаті торгової війни. Ліптон попередив, що стійкий торговий конфлікт між США і Китаєм, найімовірніше, викличе «далекосяжні і довгострокові наслідки» для світової економіки. Він вважає, що є ризик того, що риторика Дональда Трампа може спонукати Китай захистити свою економіку від решти світу.

Раніше в МВФ заявляли, що глобальна фінансова криза стала ближчою. Зокрема, деякі несприятливі прогнози почали реалізовуватися.

Як повідомлялося, нова економічна криза може настати в найближчі кілька років.

Нагадаємо, МВФ затвердить терміни і кількість всіх траншей для України 18 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: