Порошенко пояснив свої слова про війну з РФ

Читать на русском
Український президент Петро Порошенко в черговий раз звинуватив РФ в агресії щодо незалежної України.

Президент України Петро Порошенко пояснив, що він мав на увазі, коли назвав війною захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», відповідну заяву український лідер зробив у середу, 12 грудня, перед зустріччю з главою Європейської ради Дональдом Туском, повідомляє РИА Новости.

Порошенко: докази злочинів Росії проти українців передадуть до ГаагиПрезидент України Петро Порошенко обіцяє, що докази злочинів Росії проти українців на окупованих територіях передадуть до трибуналу в Гаазі.

Зі слів Порошенка, все, що сталося (захоплення українських кораблів 25 листопада - ред.), «пояснюється виключно агресивною поведінкою Кремля, який постійно робив замах на суверенітет України».

«Говорячи про війну в Керченській протоці, я мав на увазі акт агресії Російської Федерації проти незалежної і суверенної України», - пояснив Туску свої слова Порошенко.

Президент України також додав, що з його думкою солідарний увесь цивілізований світ: «Реакція з боку інших держав була ясною. Росія перебуває в повній ізоляції».

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко публічно звернувся до російського лідера Володимира Путіна і назвав захоплення українських кораблів у Керченській протоці війною.

У Росії не згодні з трактуванням Порошенка. У Кремлі заявили, що в даному разі йдеться «про грубе порушення російського кордону в рамках провокації».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: