САП скерувала до суду справу начальника сектора контррозвідки СБУ

Читать на русском
Антикорупційні прокурори направили до столичного райсуду справу про хабар працівнику спецслужби в розмірі майже $50 тисяч.
Олександр Карамушка

Спеціалізована антикорупційна прокурора 10 грудня скерувала до суду обвинувальний акт щодо начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

У відомстві нагадали, що Карамушку затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в 47,5 тисяч доларів від осіб, які в незаконній спосіб отримали громадянство України. За інформацією НАБУ, обвинувальний акт щодо Карамушки, а також його спільниці Юлії Кондратьєвої, направили до Голосіївського районного суду міста Києва.

Як відомо, Карамушку обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Його спільниці Кондратьєвої інкримінують ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Детективи НАБУ встановили, що посадовець СБУ вимагав та отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб. Слідство зібрало достатньо доказів на підтвердження того, що підозрюваний володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України.

Відео фрагментів слідчих дій з викриття на отриманні неправомірної вигоди співробітника СБУNABU

Нагадаємо, суд залишив під арештом автомобіль СБУшника Карамушки. Також суд продовжив його відсторонення. Раніше суд продовжив обов'язки підозрюваного НАБУ СБУшника і його спільниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: