Суд пом'якшив запобіжний захід спільниці затриманого НАБУ СБУшника

Читать на русском
Райсуд столиці вирішив пом'якшити запобіжний захід спільниці затриманого Антикорупційним бюро працівника спецслужби.

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишню в. о. начальника Управління з боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Головного управління МВС в місті Києві Юлію Кондратьєву, підозрювану в пособництві затриманому НАБУ на хабарі працівнику СБУ.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Кондратьєву затримали 24 квітня за підозрою в пособництві отриманню неправомірної вигоди для відстороненого від посади начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Олександра Карамушки. Також її відправили під цілодобовий домашній арешт.

Термін тримання під цілодобовим домашній арештом спливав 23 липня, в зв'язку з цим прокурором САП було подане клопотання про продовження запобіжного заходу. Прокурор зазначав, що необхідний запобіжний захід має бути застосований для належного процесуального поведінки Кондратьєвої, а також запобігання продовженню злочинної діяльності та можливого ухилення від досудового слідства.

Своєю чергою підозрювана та її захисники заперечували проти вищезгаданого клопотання й просили змінити запобіжний захід на більш м'який.

Суд відмовив у задоволенні клопотання про продовження цілодобового арешту для Кондратьєвої й відпустив її під особисте зобов'язання. Суддя також поклав на підозрювану наступні обов'язки: здати закордонні паспорти; не відлучатися з місця проживання; повідомляти про зміну місця проживання; прибувати на першу вимогу й утримуватися від спілкування з фігурантами справи.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення Карамушки.

Раніше розслідування його справи продовжили до 24 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: