Суд продовжив відсторонення підозрюваного НАБУ працівника СБУ

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив відсторонення працівника спецслужби, якого детективи Національного бюро підозрюють в отриманні хабара.
Олександр Карамушка

Суд продовжив на два місяці відсторонення Олександра Карамушки з посади начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Колотило подав клопотання про продовження відсторонення Карамушки від посади ще на два місяці в зв'язку з тим, що існують ризики приховування від правоохоронних органів, знищення, спотворення або приховування речових доказів, а також перешкоджання розслідуванню іншим чином.

Вислухавши доводи прокурора, суддя Вишняк клопотання задовольнив.

Як відомо, за версією слідства, Карамушка був обізнаний у деталях кримінального провадження, яке розслідувала Національна поліція, а саме про факти внесення неправдивих відомостей про вагітність до 58 медичних довідок, вчиненого невстановленими посадовими особами консультативно-діагностичного центру Дніпровського району міста Києва.

Наголошується, що використовуючи фейкові відомості про вагітність, іноземці отримували посвідку на проживання в Україні. Знаючи про такі деталі, працівник СБУ вимагав і отримав від іноземців неправомірну вигоду в розмірі 47,5 тисяч доларів. Наразі встановлені 16 іноземців: громадяни Узбекистану, Таджикистану, Ірану, Російської Федерації, Туреччини, Сирії, Грузії та Індії. Іноземці передали неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності за підробку офіційних документів, а також неініціювання питання про скасування зазначених осіб посвідки на постійне проживання.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення підозрюваного НАБУ СБУшника Карамушки. Також йому продовжили запобіжний захід. Раніше суд продовжив обов'язки підозрюваному НАБУ СБУшнику та його спільниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: