Суд продовжив обов'язки підозрюваного НАБУ СБУшника та його спільниці

Читать на русском
Столичний суд підтримав клопотання антикорупційних прокурорів про продовження запобіжних заходів Олександру Карамушці та його спільниці.
Олександр Карамушкафото: hromadske

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків підозрюваного детективами НАБУ начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець, повідомляє «Слово і Діло».

Стали відомі деталі справи затриманого НАБУ співробітника СБУУ Бюро задокументували отримання неправомірної вигоди працівником української спецслужби від 16 іноземців.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Колотило просив суд продовжити дію обов'язків Карамушки, оскільки справа ще не передана до суду, а захист ознайомлюється з матеріалами розслідування. Суддя частково задовольнив клопотання й продовжив дію наступних обов'язків підозрюваного СБУшника: прибувати за кожним викликом; не відлучатися без дозволу із села Вишеньки Київської області, дозволивши відвідувати Київ; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваним, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Крім того, суд продовжив обов'язки й спільниці Карамушки Юлії Кондратьєвій. У неї такий самий перелік обов'язків.

Як відомо, 12 жовтня НАБУ завершило досудове розслідування щодо Карамушки та Кондратьєвої. Їм та адвокатам відкритий доступ до матеріалів розслідування.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення Карамушки. Раніше суддя пом'якшив запобіжний захід Кондратьєвій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: