Суд залишив під арештом автомобіль СБУшника Карамушки

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з транспортного засобу затриманого НАБУ працівника СБУ.

Суд залишив під арештом автомобіль відстороненого начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки, якого детективи НАБУ підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 24 квітня під час затримання Карамушки проводився обшук його автомобіля Skoda Осtavia А5. Ухвалою суду на автомобіль, ключі до нього і техпаспорт наклали арешт.

Адвокат Карамушки подав клопотання про зняття арешту з автомобіля в частині скасування заборони користування ним. На його думку, наразі відпала необхідність арешту на автомобіль в частині заборони використання, адже таке обмеження права власності його клієнта не виконує головну функцію – збереження автомобіля з метою майбутньої конфіскації за обвинувальним вироком суду. До того ж, як вказується захисник Карамушки, автомобіль, перебуваючи під арештом, продовжить руйнуватися під впливом природних факторів, перебуваючи без належних умов зберігання та регулярного технічного обслуговування.

Також адвокат зазначив, що Карамушка не здійснював жодних дій, спрямованих на відчуження автомобіля, що свідчить про сумлінність поведінки останнього. Більш того, це авто належить на праві власності дружині підозрюваного і необхідний їй для використання в потребах сім'ї і жодного відношення до інкримінованих злочинів немає.

Своєю чергою детектив НАБУ проти задоволення клопотання заперечував. Він пояснив, що арешт на вищевказане майно накладався з метою забезпечення конфіскації майна обґрунтовано. До того ж, необхідність у такому заході забезпечення кримінального провадження не відпала, зокрема, через необхідність проведення експертизи.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сергієнко залишила автомобіль під арештом.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення Карамушки на два місяці. Також суд продовжив його обов'язки. Раніше суддя пом'якшив запобіжний захід спільниці Карамушки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: