Муженко розповів, скільки танків отримала армія за роки війни

Читать на русском
З початку війни на Донбасі в армії були додатково сформовані декілька танкових підрозділів, включаючи танкову бригаду корпусу резерву. В сумі додатково поставлені в дію понад 500 танків.

З початку війни на Донбасі в армії були додатково сформовані декілька танкових підрозділів, включаючи танкову бригаду корпусу резерву. В сумі додатково поставлені в діюпонад 500 танків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Ukrainian Military Pages із посиланням на слова начальника Генштабу Віктора Муженка.

Генерал розповів про це на церемонії нагородження переможців Всеукраїнського танкового біатлону на Гончарівському полігоні в Чернігівській області. цього року переміг взвод танкової роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади (ОПДБр), у якої на озброєнні є газотурбінні танки Т-80БВ. Разом у конкурсі взяли участь вісім команд на Т-80БВ, Т-64БВ, Т64БМ1М і Т-72Б1.

У 2019 році взвод 25-ї ОПДБр представить Україну на міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge у Німеччині.

Танкові роти в бригадах десантно-штурмових військ ЗСУ почали формувати в 2015 році, процес їх озброєння тривав до 2017-го.

Нагадаємо, цьогоріч українські танки Т-84 «Оплот» посіли останнє місце в турнірі НАТО.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що всі танкові бригади та механізовані підрозділи України, де є на озброєнні танки, укомплектовані на 100%.

Також в Об'єднаних силах перевірили готовність підрозділів однієї з танкових бригад ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: