Українська добровольча армія Яроша може стати частиною ЗСУ

Читать на русском
Командування Об'єднаних сил підкреслило готовність до діалогу в рамках чинного законодавства.

Командувач ООС Сергій Наєв і командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош зустрітися в Краматорську і обговорили питання участі бійців УДА в рядах ЗСУ за умови укладення контракту.

Як пише «Слово і Діло», інформація про це розміщена на сторінці ООС в Facebook.

«У ході бесіди були обговорені питання участі мотивованих бійців УДА в складі всіх видів і родів Збройних сил України (в тому числі в складі повноцінного підрозділу) на умовах укладення контракту (в тому числі короткострокового). Було запропоновано проходження військової служби в резерві у складі бойових військових частин спеціального призначення, розвідки і в підрозділах територіальної оборони», - йдеться в повідомленні.   Сторони також обговорили можливу участь бійців УДА в підготовці сил для охорони державного кордону, підрозділів територіальної оборони та інших ініціатив Яроша.

Зазначається, що Наєв роз'яснив свою позицію щодо категорій людей, які, на його думку, не мають права перебувати на передньому краї та безпосередньо в бойових порядках ЗСУ. До них належать: особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї з метою власного піару або у власних меркантильних інтересах; особи, які не мають законного права мати зброю; особи, які офіційно не включені до складу об'єднаних сил. Водночас командувач об'єднаних сил наголосив, що законодавством України не врегульовано питання участі бійців УДА у бойових діях на передньому краї та безпосередньо у бойових порядках ЗСУ.

Раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив, що близько 40 тисяч представників добровольчого руху захищають територіальну цілісність України на Донбасі.

Нагадаємо, в 2017 році Верховна Рада ухвалила постанову про створення нового свята - Дня добровольця, який відзначається 14 березня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: