Мати Сенцова про премію Сахарова: Головне – звільнення

Читать на русском
Мати політв'язня в Росії українського режисера Олега Сенцова, прокоментувала присудження йому премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова

Мати політв'язня в Росії українського режисера Олега Сенцова, коментуючи присудження йому премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова, розповіла, що пишається сином, але головне для неї - його звільнення.

Про це повідомляє Крим. Реалії, передає Слово і Діло.

«Я дуже рада, що про Олега пам'ятають, що його якось відзначають, але мені найголовніше, щоб його звільнили. І здоров'я йому», - сказала Людмила Сенцова.

Вона додала, що відчуває гордість, тому що Олег «не здається і захищає щось своє».

Як відомо, мати Олега Сенцова писала Путіну клопотання про помилування. В Адміністрації президента РФ тоді заявили, що для помилування Сенцов повинен сам написати заяву Путіна.

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

Раніше повідомлялося, що Олег Сенцов став лауреатом премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова. Офіційна церемонія нагородження пройде в Страсбурзі 12 грудня. При цьому, питанням залишається особиста присутність Сенцова на церемонії нагородження.

Нагадаємо, в серпні президент Польщі в 1990-1995 рр., Володар Нобелівської премії миру Лех Валенса запропонував висунути Олега Сенцова на Нобелівську премію миру.

Тим часом, український політв'язень режисер Олег Сенцов попросив опублікувати його заповіт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: