У НАТО запропонували Україні п'ять напрямків реформ

Читать на русском
Головні реформи оборонного сектора повинні стосуватися СБУ, розвідувальних служб і управління засекреченою інформацією.

У НАТО визначили для України п'ять основних напрямів реформування сектора безпеки й оборони на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це у п'ятницю, 7 грудня, розповів глава Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, повідомляє УНІАН.

Членство України в НАТО: скільки ще чекатиУкраїна бере участь у саміті НАТО, незважаючи на розбіжності з Угорщиною. Київ чекає підтвердження перспективи членства в НАТО. Про перспективи липневого саміту розповіли експерти.

Він зазначив, що після прийняття закону про національну безпеку також треба прийняти ще ряд законів.

«По-перше, ідеться про новий закон про парламентський комітет із проведення нагляду (за діяльністю розвідувальних служб і служб безпеки - ред.). По-друге, закон про Службу безпеки України, який повинен зміцнити в рамках реформи ті елементи, які містяться в рамковому законі (про нацбезпеку). По-третє, новий закон про розвідку. По-четверте, з управління державними таємницями і засекреченою інформацією», - заявив Вінніков.

За його словами, п'ятим елементом є реформування галузі оборонної промисловості та системи державних закупівель в області оборони.

Вінніков зазначив, що в Альянсі ці напрями вважають пріоритетними для реформування на наступний рік, оскільки відбувається «перехід від теорії до практики у впровадженні оборонних реформ».

Також були названі пріоритети на більш довгостроковий період, серед яких комплексний огляд сектора безпеки й оборони і розвиток професійної військової освіти.

Раніше в Україні з'явилася доктрина з медстандартами НАТО. Її виконання має привести до поліпшення системи охорони здоров'я військовослужбовців.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що до 2020 року Україна не зможе досягти стандартів НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: