Україну назвали найближчим партнером НАТО

Читать на русском
Столтенберг заявив, що Україна та Грузія як найближчі партнери Альянсу отримуватимуть політичну й практичну підтримку.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна та Грузія як найближчі партнери Альянсу отримуватимуть політичну й практичну підтримку.

Про це він сказав у вівторок, 10 липня, на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє «Європейська правда», пише «Слово і Діло».

«У четвер ми зустрінемося з президентами Грузії та України. Разом ми вирішуватимемо регіональні проблеми, питання оборонних реформ країн і постійної підтримки НАТО», – сказав Столтенберг.

Крім того, генсек зазначив, що Північноатлантичний альянс задоволений тим, як Грузія адаптує стандарти Альянсу, й підтверджує рішення про те, що колись ця країна вступить до НАТО.

«Я впевнений, що країни-члени Альянсу вже завтра визнають прогрес Грузії. Грузія демонструє хороший прогрес», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, окрема зустріч лідерів НАТО за участю президента Петра Порошенка не відбудеться через вето Угорщини. Будапешт дав згоду на зустріч у форматі Україна-Грузія-НАТО.

Як відомо, Грузія, як і Україна, отримала статус аспіранта в НАТО, що дає можливість бути запрошеною (поки лише можливість) до участі в розробці плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі. Однак і участь у ПДЧ не гарантує членства в організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: