НАТО наполягає на реформі СБУ

Читать на русском
В Альянсі привітали значний прогрес у проведенні реформ, зокрема ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд, закликавши реформувати СБУ.

В Альянсі привітали «значний прогрес у проведенні реформ, зокрема ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд», закликавши реформувати СБУ.   Про це йдеться в заяві, ухваленій за підсумками засідання Грузія-Україна-НАТО в Брюсселі в четвер, 12 липня, пише «Слово і Діло».

Чи може НАТО допомогти й захистити Україну?Сьогодні в Брюсселі стартує саміт Україна-НАТО, який проходитиме два дні. На що може розраховувати Київ, міркували експерти.

У НАТО вітали «значний прогрес у проведенні реформ, зокрема нещодавнє ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд і закону про національну безпеку.

«Останній закон є довгоочікуваним і важливим кроком у наближенні українського сектора безпеки і оборони до євроатлантичних стандартів та практики. Союзники з НАТО закликали Україну виконати положення закону з метою зміцнення громадянського контролю й демократичного нагляду над сектором безпеки і оборони в Україні», – йдеться в документі.

Альянс закликає Україну «до подальшого нарощування потенціалу в сфері командування і контролю, планування і складання бюджету, поліпшення військової освіти, а також забезпечення своєчасної реформи служб безпеки».

Саміт НАТО затвердив ініціативу «Чотири тридцятки»У середу, 11 липня, саміт НАТО в Брюсселі затвердив нову ініціативу «Чотири тридцятки», яка передбачає посилення спроможності військ Альянсу швидко реагувати на загрози.

Що стосується закону про освіту, прийнятого у вересні 2017 року, то союзники закликали Україну повністю виконати рекомендації та висновки Венеційської комісії, Україна заявила про свою готовність зробити це.

«Успіх реформ в Україні, зокрема боротьба з корупцією та сприяння інклюзивності виборчого процесу, заснованого на демократичних цінностях, повазі прав людини, національних меншин і верховенства права, матиме вирішальне значення для створення основи для процвітаючої й мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій», – ідеться в документі.

Як повідомлялося, Трамп провів зустріч із президентом України Петром Порошенком.

Нагадаємо, в Брюсселі вранці в четвер пройшла спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: