Стандарти НАТО в армії: як готують українських військових

Читать на русском
Глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко розповів про систему переходу на стандарти НАТО.

Глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що вчитися натівським стандартам відбирають офіцерів з бойовим досвідом і знанням англійської мови.

Про цей він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

«Це в основному ті офіцери - на 98%, які пройшли через участь в АТО, які мають бойовий досвід, які мають перспективу застосування знань. І коли ми відбираємо офіцерів, то ми відразу розбираємося з тим, а яка ж перспектива просування по службі даного офіцера, за яким напрямком», - зазначив Муженко.

При цьому він підкреслив, що раніше при відборі на навчання були проблеми.

«Те, що стосується системи відбору, то дійсно були серйозні проблеми, були і суб'єктивні підходи до відбору цих офіцерів», - додав Муженко.

За його словами, багато офіцерів навчалися за кордоном за різними напрямками.

«Але свого часу, коли ставилося завдання відбору офіцерів, скажімо так, не найбільш мотивовані туди відправлялися. Але ми зараз маємо велику кількість технічних виконавців або виконавців в рамках виконання певного завдання, які, відповідно, мають досвід роботи в миротворчих структурах, і мають відповідний рівень підготовки за кордоном», - сказав начальник Генштабу ЗСУ.

Він зазначив, що тепер систему змінили і відібрали понад 250 офіцерів, 90% з яких - офіцери тактичної ланки.

«І з них 90% пройшли курс навчання англійської мови», - додав Муженко, уточнивши, що це один з етапів підготовки офіцера.

Після цього він проходить відповідну підготовку, додав глава Генштабу.

«Тоді він має необхідний досвід проходження служби. І ми його відправляємо на курси або для навчання до вищих військово-навчальних закладів інших країн. І останні два роки за таким принципом здійснюється підбір і відправка офіцерів», - розповів Віктор Муженко.

Раніше Віктор Муженко повідомив про плани змінити формат АТО.

За даними порталу, в Міноборони обіцяють реформувати Генштаб на всіх рівнях. Також, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що планує до кінця 2019 року перевести Збройні сили на нову систему харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: