Митрополит Онуфрій повернув запрошення на Об'єднавчий собор

Читать на русском
Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій повернув назад до Стамбула листа від Вселенського патріарха Варфоломія.

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій повернув назад до Стамбула листа від Вселенського патріарха Варфоломія.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

СБУ знайшла в приміщеннях УПЦ МП матеріали, що розпалюють релігійну ворожнечуУкраїнські правоохоронці виявили ознаки розпалювання релігійної ворожнечі у результаті слідчих дій у приміщеннях єпархій Московського патріархату і будинках його священиків.

У прес-службі також зазначили, що низка єпископів УПЦ МП, отримавши запрошення для участі в Об’єднавчому соборі від патріарха Варфоломія, вчинили так само, відправивши свої запрошення у Стамбул.

6 грудня президент України Петро Порошенко повідомив, що Об'єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної Української православної церкви, відбудеться 15 грудня.

Собор, який затвердить статут Української церкви і обере предстоятеля, відбудеться у Святій Софії.

Вселенський патріарх Варфоломій повідомив, що підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і ієрархам УПЦ Московського патріархату взяти участь в цьому Соборі.

У свою чергу Синод УПЦ МП заборонив своєму єпископату і мирянам брати участь в Об'єднавчому соборі.

Згідно з нормами канонічного права, після обрання предстоятеля Української церкви, глава УПЦ МП Онуфрій позбудеться титулу Митрополита Київського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: