СБУ знайшла в приміщеннях УПЦ МП матеріали, що розпалюють релігійну ворожнечу

Читать на русском
Українські правоохоронці виявили ознаки розпалювання релігійної ворожнечі у результаті слідчих дій у приміщеннях єпархій Московського патріархату і будинках його священиків.

У результаті слідчих дій у приміщеннях єпархій Московського патріархату і будинках його священиків українські правоохоронці виявили ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли у Службі безпеки України.

Предстоятель Лаври прокоментував обшуки СБУПредстоятель Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Павло називає політичним тиском обшуки, які Служба безпеки провела в п’ятницю на території лаври.

Як повідомляється, виявлені докази вказують на організацію служителями церкви цілої мережі поширення провокаційних матеріалів.

«За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі», - розповіли у спецслужбі.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці прийшли з обшуками до єпархій Московського патріархату у Житомирській області.

Слідчі дії пройшли також в одному з київських видань, яке виготовляло для нього друковану продукцію.

Як повідомлялося, 30 листопада 2018 року працівники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла в межах справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст. 161 КК України).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: