З'ясувалося, хто стане керівником Об'єднавчого собору УПЦ

Читать на русском
Керівником Об'єднаного собору Української православної церкви, яка відбудеться 15 грудня в Києві, буде метрополіт Франції Еммануїл.

Керівником Об'єднавчого собору Української православної церкви, який відбудеться 15 грудня в Києві, буде митрополит Франції Еммануїл.

Об'єднавчий собор в Україні відбудеться в грудні. На що здатні в Кремлі?Об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться в грудні 2018 року. Про те, як діятиме РФ та чи варто готуватися до провокацій, поговорили з експертами.

Про це повідомляє журналіст Костас Онисенко з посиланням на джерела у Вселенському Патріархаті, пише «Слово і Діло».

«15 грудня відбудеться Собор у Києві для обрання нового керівника об'єднаної Української церкви. Він можливо не буде патріархом спочатку. Особисто Вселенський патріарх Варфоломій підписав запрошення всім керівникам православних церков, які діють на території України, для того щоб вони взяли участь у Соборі», - написав журналіст.

Він також повідомив, що процедура, за якою буде відбуватися обрання нового голови Української православної церкви описується в документі, - статутній карті, яка була підписана Вселенським собором 29 листопада. За інформацією Онисенка, керівником процесу у Києві 15 грудня буде митрополит Франції Еммануїл.

Раніше в УПЦ МП розповіли про наслідки участі в Об'єднавчому соборі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: