Суд відклав розгляд позову ДІФКУ до фінансової компанії

Читать на русском
Госпсуд відклав підготовче засідання за позовом Державного інноваційного закладу до приватної фірми.

Суд відклав підготовче засідання за позовом Державної інноваційної фінансово-кредитної установи до фінансової компанії «Фактор Плюс» про визнання договору про відступлення права вимоги недійсним, який є предметом розслідування НАБУ.

Таке рішення ухвалив Господарський суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурорами САП направлено до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови правління ДІФКУ Арсена Ісаакяна. Його звинувачують в розтраті майнових прав установи в особливо великому розмірі шляхом відчуження за оспорюваним договорами права вимог бюджетних коштів в ДП «АНТК ім. Антонова »на користь фінансової компанії« Фактор Плюс ».

Також зазначається, що рішенням Господарського суду Києва від 6 березня відмовлено в задоволенні позову ДІФКУ до «Фактор Плюс» про визнання договору про відступлення права вимоги недійсним. Постановою Київського апеляційного господарського суду від 15 травня рішення суду від Госпсуду Києва скасовано і прийнято нове рішення про задоволення позовних вимог. Однак рішенням Верховного суду від 14 серпня обидва рішення були скасовані, а справу направлено на новий розгляд до Господарського суду Києва.

В ході засідання представник ДІФКУ подав клопотання про витребування доказів з НАБУ по пов'язаному зі спором справі. Його суд задовольнив. Водночас суддя відмовив НАБУ у вступі до участі в розгляді справи в якості третьої особи. Також суд відклав підготовче засідання на 18 грудня.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу на прокурора САП, який закрив підозру Авакову-молодшому за укладення угоди з екс-главою ДІФКУ. Раніше детективи закрили справу про можливе збагаченні в.о. міністра аграрної політики. Також у НАБУ розповіли, як підозрюваний у справі супутника «Либідь» легалізував кошти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: