Волкер прокоментував шанси України вступити до НАТО

Читать на русском
У Держдепартаменті вважають, що Україна зможе вступити в НАТО, незважаючи на окуповані Росією території.
Курт Волкер

Попри окуповані Російською Федерацією території України і Грузії, країни все одно можуть стати членами НАТО.

Про це в ході виступу в четвер у Atlantic Council в Вашингтоні заявив спеціальний представник США в питанні переговорів по Україні Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Також, за його словами, в Кремлі досі вважають, що мають право вказувати Україні, Грузії та іншим державам, що їм не варто приєднуватися до Північноатлантичного альянсу.

«Росія продовжує зберігати образ мислення, що має право вказувати іншим країнам, чи можуть вони ухвалювати рішення (про приєднання до НАТО – ред)», – зазначив американський дипломат.

Це, за його словами, відбулося, зокрема, у випадку України і Грузії.

«Захід має кардинально іншу думку. Ми вважаємо, що ці країни повинні самостійно ухвалювати рішення, якого вони хочуть», – підкреслив представник США.

Він назвав це «фундаментально різними ментальними підходами». Водночас, Волкер нагадав, що в НАТО існує чіткий принцип – напад на одного означає напад на всіх, і це об'єднує інтереси безпеки всіх країн Альянсу. Спецпредставник підкреслив, що такі дії не є агресією або загрозою, а обороною.

Нагадаємо, в НАТО заявили про створення в Україні центру кібербезпеки. Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг виступив за політичне врегулювання ситуації в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: