План роботи Ради: питання нацбезпеки та припинення договору про дружбу з РФ

Читать на русском
Верховна Рада має намір розглянути в четвер, 6 грудня, блок питань нацбезпеки, зокрема проект закону про розмінування, а також ратифікації міжнародних угод.

Верховна Рада має намір розглянути в четвер, 6 грудня, блок питань нацбезпеки, зокрема проект закону про розмінування, а також ратифікації міжнародних угод.

Про це свідчить план роботи Ради на 6 грудня, опублікований на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Якими будуть наслідки розірвання договору про дружбу з РФ?Петро Порошенко вніс до ВР законопроект про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та РФ.

Вранці народні депутати завершать розгляд у другому читанні законопроекту про доступ до інформації про харчові продукти. Потім перейдуть до питань нацбезпеки і оборони, зокрема в першому читанні - про посилення соцзахисту учасників боротьби за незалежність України в XX столітті, а в другому - про прилеглу зону і протимінну діяльності в Україні.

Далі - блок для включення до порядку денного та прийняття рішення, в тому числі законопроект № 9275, який називає сприянням тероризму поширення інформації, яка виправдовує збройну агресію проти України.

На цей же день винесли кілька питань ратифікації. Серед них - про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, а також з Нідерландами про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди про Міжнародну місії захисту розслідування катастрофи МН-17, а також ратифікації змін до угоди з Литвою і Польщею про створення спільної військової частини та інше.

Депутати запланували розглянути проект постанови про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави в період із 2004 по 2017 роки. У другому читанні заплановано розгляд законопроекту про посилення штрафів за ігнорування ременів безпеки, а також - проект закону про протидію булінгу.

Кілька проектів з плану роботи стосується використання ядерної енергії та поводження з радіоактивними відходами. Уже вкотре в планах - ратифікація угоди зі Сполученими Штатами для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA), а також зміни до законодавства у зв'язку з цим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: