Розмінування Донбасу: чим допоможуть США у 2018 році

Читать на русском
Представник бюро з політичних і військових питань Державного департаменту США, розповів про допомогу Америки в розмінуванні Донбасу.

Представник бюро з політичних і військових питань Державного департаменту США Стенлі Браун повідомив, що США в три рази збільшили фінансування з розмінування Донбасу в 2018 році.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

«У цьому році Україна отримає 6 мільйонів доларів допомоги», - заявив представник Держдепу.

За його словами, в Україні буде реалізовано декілька програм допомоги, перш за все, уточнив він, США реалізують програму Партнерство заради миру, в рамках якої вони знищують боєприпаси, що залишилися з радянських часів.

«Паралельно США фінансують програми з розмінування на лінії розмежування. Надаємо 900 тисяч доларів тільки для цього», - сказав Браун.

Крім того, він повідомив про рішення виділити гроші на проекти, які допоможуть Україні створити власний центр з розмінування.

«А ще проплачуємо технічну експертизу, щоб мати можливість радити вашій країні», - додав Браун.

Відповідаючи на питання журналіста про те, скільки часу може зайняти розмінування Донбасу, чиновник відповів, що процес може тривати десятиліття.

«Поки це тільки мої припущення - адже чітких розрахунків досі немає. Але традиційно такі процеси тривають роками, а то й десятиліття. Ми до сих пір працюємо в Південно-Східній Азії, розгрібаючи наслідки збройного конфлікту, який завершився в 1975 році», - сказав Браун.

Як відомо, за рік на Донбасі знешкодили 360 000 мін.

Раніше повідомлялося, що на розмінування територій в Луганській та Донецькій областях України знадобиться мінімум 10-15 років.

Нагадаємо, французи передали Україні обладнання для дистанційного розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: