З'ясувалося, коли Рада розгляне розблокування підписання бюджету-2019

Читать на русском
Парламент розгляне постанови про скасування голосувань за держбюджет та Податковий кодекс у вівторок.

У вівторок Верховна Рада розгляне постанови про скасування голосувань за бюджет-2019 та Податковий кодекс.

Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент «Слова і Діла».

Як минула «бюджетна ніч» у Раді та що показало голосування?Парламент у другому читанні та в цілому ухвалив закон про держбюджет на 2019 рік. Кошторис на наступний рік та голосування оцінили експерти.

Так, спікер ВР закликав розглянути ці постанови в першу чергу.

«Я думаю, що всі будуть згодні, якщо ми постанови про відхилення бюджету та Податкового кодексу поставимо завтра (у вівторок – ред.) першими питаннями. Я даю доручення апарату. Воно ніби було б зручніше в середу, але кожна година нам має вагу. Тому я прошу, щоб ми першими ж питаннями їх розглянули», – заявив Парубій.

Своєю чергою перший заступник голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник заявив, що комітет зможе розглянути постанови у вівторок о 12:00.

«Засідання комітету заплановане завтра в перерві між пленарними засіданнями», – зазначив він.

Голова ВР наголосив, що щойно буде рішення комітету, постанови будуть невідкладно включені до порядку денного.

Нагадаємо, парламент 23 листопада о шостій ранку ухвалив у другому читанні законопроект №9000 про державний бюджет на 2019 рік. Документ у другому читанні в цілому підтримали 240 нардепів.

Рада 23 листопада вночі також схвалила в другому читанні законопроект №9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Документ був ухвалений у межах бюджетного процесу, його після багатьох провальних рейтингових голосувань у другому читанні підтримали 236 парламентарів.

Як повідомлялося, нардепи схвалили в другому читанні законопроект №9084 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». Після низки провальних голосувань за проект закону проголосували 243 нардепи.

Додамо, в першому читанні ВР ухвалила проект бюджету-2019 18 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: