Парубій підписав закон про припинення дії Договору про дружбу з РФ

Читать на русском
Голова Верховної ради Андрій Парубій підписав закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Голова Верховної ради Андрій Парубій підписав закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Офіційний портал Верховної ради.

Рада розірвала договір про дружбу між Україною та РФ: як голосували нардепиДоговір про дружбу між Україною та Росією припинить дію з 1 квітня 2019 року. Хто в Раді підтримав це рішення – на інфографіці.

Згідно з інформацією на сайті, законопроект уже переданий на підпис президенту України Петру Порошенку.

Нагадаємо, сьогодні, 6 грудня, Верховна рада України припинила дію Договору про дружбу з Росією з 1 квітня 2019 року. Законопроект №0206 підтримали 277 нардепів.

У пояснювальній записці відзначається, що прийняття документа не вчинить негативний вплив на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави; розвиток регіонів; ринок праці; громадське здоров'я; екологію і навколишнє середовище; інші сфери суспільних відносин.

Строк дії договору про дружбу з РФ закінчується 31 березня 2019 року. Для непродовження його дії до 30 вересня Україна повинна була повідомити РФ про його припинення. 21 вересня Україна офіційно повідомила РФ про розірвання договору про дружбу.

Крім того,представник президента у Верховній раді Ірина Луценко заявила, що Україна буде розривати договори з Росією, які є не актуальними і не використовуються у міжнародних судах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: