Клімкін вирушив на зустрічі з НАТО та ОБСЄ

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ввечері у понеділок, 3 грудня, вилетів на міністерські засідання НАТО і ОБСЄ.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ввечері у понеділок, 3 грудня, вилетів на міністерські засідання НАТО і ОБСЄ для обговорення агресії Росії в Керченській протоці проти українських кораблів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter міністра.

Клімкін розповів про військові плани РФ в УкраїніКерівництво Російської Федерації планує розчленувати Україну, починаючи з агресії в Азовському морі.

Згідно з повідомленням Клімкіна, наступного тижня у нього заплановані зустрічі з представниками Європейського союзу.

«Вирушаємо на міністерські зустрічі НАТО та ОБСЄ. ЄС залишимо на наступний тиждень», - написав Клімкін.

Раніше у Держдепартаменті США повідомили, що держсекретар США Майкл Помпео в понеділок, 3 грудня, вирушає до Брюсселя для участі в міністерській зустрічі НАТО на рівні голів зовнішньополітичних відомств, де обговорить взаємодію Альянсу та ситуацію навколо України.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова до зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників, на якій вимагатиме від Росії повернути полонених військових, кораблі Військово-морських сил ЗСУ, а також відкрити Керченську протоку для проходу суден в українські порти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: