З'ясувалося місце України в глобальному рейтингу тероризму

Читать на русском
Високий рівень наслідків тероризму дослідники пов'язують з діяльністю ДНР. У той же час, ЛНР, за даними дослідження, в поточному році не відповідальна за тероризм.

Лондонський Інститут економіки і миру провів дослідження глобального тероризму, в якому Україні відвів 21 місце.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 грудня, повідомляє Радіо Свобода.

Як змінювалося місце України в світових рейтингах у 2013 та 2018 рокахУкраїна піднялася в економічному рейтингу легкості ведення бізнесу й опустилася в авторитетному рейтингу ООН із людського розвитку.

Згідно з дослідженням, Україна отримала 6,048 бала з 10 (високий рівень впливу тероризму). При цьому в інституті відзначили, що в Україні відбувається постійне скорочення смертності від тероризму, що пов'язано зі зменшенням інтенсивності конфлікту на Донбасі.

«Чотири роки поспіль до 2017 року Україна у своєму регіоні була країною, яка найбільше постраждала від тероризму. Але кількість смертей зменшилася на 96% після піку в 2014 році», - йдеться у звіті.

Для порівняння, минулоріч Україна займала у звіті 17 місце.

Автори дослідження назвали «ДНР» другою найбільш активною терористичною групою в регіоні. «ДНР» також названо угрупованням, відповідальне за більшість смертей у регіоні в 2017 році. У той же час, «ЛНР», як говориться у звіті, не відповідальна за пов'язані з тероризмом смерті, починаючи з 2015 року.

Автори дослідження відзначають, що попри зниження активності «Л/ДНР», конфлікт на Донбасі триває.

Згідно зі звітом, у п'ятірку країн, які найбільше постраждали від тероризму, входять Ірак, Афганістан, Нігерія, Сирія і Пакистан.

США займають у рейтингу 20 місце, Росія - 34.

Нинішнє дослідження глобального тероризму - шосте, проведене Інститутом економіки і миру. Звіт ґрунтується на інформації з бази даних глобального тероризму (GTD), яка збирається Національним консорціумом із вивчення тероризму, департаментом національної безпеки Центру досконалості під керівництвом Університету штату Меріленд (США). Автори Global Terrorism Index відзначають, що GTD вважається найбільш повною базою даних про терористичну діяльність.

Раніше в СБУ заявили, що попередили понад 400 спроб терактів за останні три з половиною роки.

Нагадаємо, США попередили про терористичну загрозу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: