Євросоюз посилив заходи боротьби з фінансуванням тероризму

Читать на русском
Рада ЄС схвалила в понеділок, 14 травня, директиву про посилення правил щодо запобігання відмивання грошей та фінансування тероризму.

Рада ЄС схвалила в понеділок, 14 травня, директиву про посилення правил щодо запобігання відмивання грошей та фінансування тероризму.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.

Україна потрапила в топ-лист найнебезпечніших країн світуВсесвітній економічний форум опублікував щорічний рейтинг найнебезпечніших країн світу, включивши туди і Україну.

«Ці нові правила необхідні для підвищення безпеки в Європі шляхом позбавлення терористів доступних їм засобів. Вони дозволять нам зруйнувати злочинні мережі без шкоди для основних прав і економічних свобод», - зазначив міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов.

Ключові зміни включають розширення доступу до інформації про бенефіціарів, підвищення прозорості володіння компаніями і трастами, усунення ризиків, пов'язаних з передплаченими картами і електронними валютами, підвищення рівня співпраці між підрозділами фінансової розвідки, а також поліпшення контролю операцій за участю третіх країн з високим рівнем ризику.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про те, що необхідно вжити більш жорстких заходів у боротьбі з тероризмом після того, як був здійснений теракт на півдні Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: